Historie

Het begin
Onze geschiedenis begint aan de Kerklaan in hartje Heemskerk. Daar openen Cees Huipen en Rie Huipen-Zomerdijk in 1956 een winkel in behang- en verfartikelen. Rie staat in de winkel, terwijl Cees-senior schilderklussen aanneemt van vooral particulieren en boeren uit de omgeving. Verf wordt nog in de winkel aangemaakt.

Van Kerklaan naar Kerkweg
Het wordt een succes. Begin jaren zestig komt het eerste personeel in dienst en moeten Cees en Rie uitwijken naar een grotere woning met winkel aan de Kerkweg, even verderop in Heemskerk. Regelmatig werkt Cees nu ook samen met aannemers.

De jaren zeventig
Het succes laat Huipen niet in de steek. Begin jaren zeventig maakt het bedrijf een sterke groei door. Er moeten keuzes gemaakt worden. De schildersactiviteiten verhuizen naar de Cornelis Groenlandstraat, terwijl beglazing wordt toegevoegd aan het dienstenpakket. De winkel - inmiddels uitgegroeid tot een grote doe-het-zelfzaak - vindt apart onderdak op het Burgemeester Nielenplein.

De jaren tachtig
Het bedrijf groeit onstuimig door, onder meer door enkele overnames. Begin jaren tachtig moeten er opnieuw keuzes worden gemaakt. Om zich te kunnen concentreren op de kernactiviteiten wordt de doe-het-zelfzaak afgestoten. Het schilders- en glasbedrijf telt inmiddels ruim twintig vakmensen. Doordat de klantenkring verzakelijkt - het zijn niet langer particulieren die de toon zetten, maar vooral bedrijven en instellingen, waaronder Hoogovens - moet ook Huipen een professionaliseringsslag maken. Een van de gevolgen daarvan is dat het glasbedrijf tegen de jaren negentig een aparte vestiging krijgt in Castricum. Het centrale kantoor in Heemskerk wordt stukje bij beetje verder uitgebreid.

De jaren negentig
In het laatste decennium van de vorige eeuw gaat het Huipen onverminderd voor de wind. Groei staat nog steeds centraal in de ondernemingsstrategie. Kees-junior heeft inmiddels zijn ondernemersstudie in Utrecht afgerond, maar zal eerst nog zes jaar elders werkervaring opdoen voordat hij geleidelijk in de bedrijfsleiding van Huipen wordt opgenomen; om te beginnen voor twee dagen in de week. In 1996 - als het veertigjarig jubileum wordt gevierd - is het zover: dan draagt Cees-senior het stokje definitief over aan Kees-junior.

Het nieuwe millennium
Nog voordat de eeuw ten einde loopt, begint Kees-junior plannen te maken - als onderdeel van een nieuwe professionaliserings- en efficiencyslag - om alle activiteiten onder ťťn dak te krijgen. In het jaar 2000 begint de bouw van het nieuwe Huipen-complex op het bedrijventerrein De Trompet in Heemskerk, pal aan de A9. Twee jaar later wordt het fraaie gebouw opgeleverd. Ondertussen is het personeelsbestand opgelopen tot ongeveer zeventig medewerkers. In 2006 - als het vijftigjarig jubileum wordt gevierd - doet Kees-junior de aanzet tot een vernieuwde marktprofilering en totale restyling. Op de tonen van Paint it Black van The Stones wordt in oktober 2007 de gewaagde, sterk onderscheidende huisstijl gelanceerd.
Per 1-1-2008 heeft Huipen aannemersbedrijf Hille overgenomen en de activiteiten uitgebreid met bouwkundige werkzaamheden.

Missie

Huipen streeft duurzame relaties met haar opdrachtgevers na. Wij zijn ervan overtuigd dat je vertrouwen niet alleen verdient door een goed product te leveren, maar ook door mee te denken en ideeŽn aan te dragen. Die verantwoordelijkheden nemen wij graag op basis van ervaring en deskundigheid, wat door steeds meer opdrachtgevers op prijs wordt gesteld.

Voor ons zijn niet alleen de opdrachtgevers klanten, maar ook hun huurders en gebruikers. Wij informeren hen tijdig over de werkplanning, nemen maatregelen tegen onnodige overlast, wijzen voor hen een contactpersoon aan en letten op een nette uitvoering.

www.bouwketens.nl

Onze organisatie

monogram

Onze bedrijfsbrochure

Om u een tastbare indruk te geven van wat wij voor u kunnen betekenen, hebben wij een mooie bedrijfsbrochure laten ontwikkelen - helemaal in de look & feel van deze site. U kunt deze brochure hier als pdf-bestand downloaden. U kunt de brochure ook als gedrukt exemplaar bij ons aanvragen via ons centrale e-mailadres: info@huipen.nl.

Huipen neemt Hille over

Huipen, specialist in vastgoedzorg, heeft in 2008 plaatsgenoot Aannemersbedrijf Th. J. Hille overgenomen. De overname is het resultaat van een reeds lang bestaande samenwerking en sluit naadloos aan op de strategie van Huipen, die is gericht op groei, professionalisering en verbreding van de dienstverlening. Binnen de Huipen-groep zal Hille onder eigen naam haar activiteiten voortzetten.

Aanvulling

Hille vormt een welkome aanvulling op de activiteiten van Huipen. Door de overname beschikt Huipen nu niet alleen over een eigen machinale werkplaats, maar ook over een professioneel team van volwaardige timmerlieden, om zo de flexibiliteit van haar dienstverlening verder te verbeteren. Daarnaast kan Huipen zich met Hille - erkend als hoofdaannemer met keurmerk Bouwgarant - nu nog meer dan voorheen in bouwmarkten profileren. Bovendien is Hille specialist in mutatie-onderhoud, waarmee een aantrekkelijke markt met groeipotentieel wordt toegevoegd.

Synergie

Besloten is dat Hille voor het eind van 2008 volledig zal zijn geÔntegreerd in de Huipen-organisatie, waardoor snel kan worden geprofiteerd van alle synergievoordelen. Wel zal Hille haar eigen naam behouden, zij het binnen de groepsidentiteit van Huipen. Daarbij krijgt de continuÔteit van de dienstverlening aan bestaande klanten een hoge prioriteit. Daarom zal de bedrijfsleiding van Hille in ieder geval de komende drie jaar in stand blijven; tot aan het 25-jarig jubileum van het aannemersbedrijf.

www.hille.nl